Genel Bilgiler

Ben Kimim?

Merhaba

Ben Salih BALTALI.

Öncelikle ilginizden ötürü teşekkür ederim.

1980 Sivas doğumluyum. Amerika’da yaşıyorum. Türkiye’de ilkokul ve ortaokul kademelerinde 11 yıl Bilişim Teknolojileri öğretmenliği yaptım. Çocuk ve yetişkin birçok insana bilgisayar programlama öğretimi verdim. Yine bu alan tezli yüksek lisans yaptım. Programlama öğretimi üzerine yayınlanmış kitap ve makalelerim bulunmaktadır. Birçok farklı öğretim modeli denedim. Yılların getirdiği birikimle kendi müfredatımı ve öğretim modelimi oluşturmuş durumdayım. Bu çizgide, ulaşabildiğim gençlerin elinden tutup yetiştirmeye çalışıyorum. Hakkımda daha detaylı bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz.

Kurslar Hakkında

Hi Code Academy platformunda 2 farklı kurs düzenlenmektedir. 

Programlama Kursları

Bilgisayarlar programlanabilir makinelerdir. Sizin ona verdiğiniz komutları yaparlar. Bunun yanı sıra, bu komutları çok hızlı yerine getirebilirler. Bu noktadan hareketle onun nasıl programlanacağını bilebilmemiz için ona ne tür komutları, hangi sırayla ve ne şekilde vereceğimizi bilmemiz gerekiyor.  Bir işi ya da problemi bilgisayara yaptırabilmek için sıralı komutlar(algoritma) halinde vermek gerekiyor. En iyi ve en verimli algoritmaları geliştirerek bunları farklı programlama dillerinde kodluyoruz. Kodlamayı Python, C, C++, Java gibi popüler programlama dillerini kullanarak sağlıyoruz. Her dil, bilgisayarla farklı konuşmaktadır. Yine her dilin kendine özgü yazım şekli, seviyesi, fonksiyonları, kütüphaneleri, bir makineyle konuşma tarzı(yaklaşım) bulunmaktadır. Ancak temel programlama kavramları çoğunlukla bütün dillerde ortaktır. Bu kursta bilgisayar mimarisi, makine-insan etkileşimi,  bilişimsel düşünme, algoritma kurma, değişkenler, operatörler, karşılaştırma ve tekrar yapıları, fonksiyonlar, özel fonksiyonlar, hata yönetimi, dosya ve klasör işlemleri, nesne yönelimli programlama yaklaşımı öğretilmektedir. Bu kavramları tam anlamıyla öğrenen bir öğrenci hayat boyu gerekli olacak bir zihinsel beceri setine sahip olacaktır.

Oyun Geliştirme  Kursları

Temel programlama bilen bir öğrenciyle bu kurslarda artık belirli bir ürün çıkaracak işler yapıyoruz. Bilgisayar oyunu üretme odaklı bu kurslarda öğrendiklerimizle farklı türlerde 2 boyutlu oyunlar üretiyoruz. Oyun üretirken Stencyl, Constructor, GameMaker, PyGame gibi popüler oyun geliştirme araçlarını kullanıyoruz. Bu araçların her birinin kendine özel oyun üretme mekanizmaları ve dilleri bulunmaktadır. O yüzden bu araçların öğretimini farklı alt kurslarda sağlıyoruz. Bu alt kursları inceleyip kararınızı verebilirsiniz.

Kurs Süresi

Haftada 1 (bir) gün (45″+45″) dakika şeklinde ders yapıyoruz. Ders gün ve saatlerini öğrenci ve öğretmenler ortak olarak belirleniyor. Kursların süreleri ilgili sayfalarında belirtilmiştir. Bu süreler öğrencinin öğrenme hızına göre artabilir ya da azalabilmektedir. Geçmiş yıllardaki tecrübelerimiz göstermiştir ki haftada bir gün ve 2 saat ders süresi gayet idealdir.

Kurs Ortamı

Kurslarımızı grup halinde 3 ya da 4 kişi ile gerçekleştirmekteyiz. Tecrübeyle sabittir kaliteli bir öğrenim için bu sayı idealdir. Grup derslerinin birçok faydası vardır. Rekabetçi bir ortamda fikir alış verişi yaparak, ortaya harika ürünler çıkabilmektedir.  

Gereksinimler

Her kursun gereksinimleri kendi sayfasında belirtilmiştir. Genelde temel bilgisayar bilgisine sahip her öğrenci bu kurslarımıza katılabilir.

Derslerimizi çevrimiçi (online) olarak Discord yazılımı üzerinden sağlıyoruz. Bu programın bilgisayarınızda kurulu olması gerekmektedir. Kurmak için şu linki kullanabilirsiniz. Size verilecek olan tarih ve saatte bağlantı bilgilerini kullanarak giriş yapmalısınız. Kurs süresince sadece internet bağlantısı olan çalışan bilgisayar kullanmak yeterlidir.

Ödevlendirme

Programlama bisiklet sürmeye benzer, pratik yapmadan öğrenemesiniz. Bu becerinin oluşması için kod yazarak bol bol pratik yapmak gerekir. Her hafta (evet, aralıksız her hafta) öğrencilerimize düzenli ödevlendirme yapıyoruz. Bizim ödevlerimiz eğlencelidir. Bu sayede bir videonun bıraktığı öğrenme izinden daha kalıcı ve sürekli bir öğrenim sağlamış oluyoruz. Yeri gelir sorularımızda animasyon üretir, müzik çalar, oyun yaparsınız, yeri gelir Öklit ile tanışıp geometriyi seversiniz, matematikçi Gauss size formüllerini fısıldar, yeri gelir ilginç kişiler, formüller ve olaylarla tanışıp ufkunuzu genişletirsiniz. Gönderilen ödevlerin kodları satır satır titizlikle incelenip gerekli geri bildirimler öğrenciye dönülmektedir. Aşağıda bazı örnek ödevler görebilirsiniz.

Veli ile İletişim

Öğrenci velilerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Bunu Whatsapp veya Telegram uygulamalarıyla sağlıyoruz. Ders günlerinde hatırlatma mesajları velilere gönderilir.  Mazereti olan öğrencimiz ders öncesinde mazeretini bildirir. Buna göre dersin video kaydı alınır ve öğrencimize gönderilir. Bunun yanı sıra, öğrencilerimizin gelişimlerine yönelik mesajlarla velilerimiz sık sık bilgilendirilir.