Sıkça Sorulan Sorular

Kurslar

Bu iki kavram birbirinden farklıdır.

En basit haliyle anlatacak olursak, programlama başından sonuna bir sürecin adıdır. Bu süreç ihtiyaç(problem) tespiti, problemi analiz etme, muhtemel çözümleri adımlar halinde belirtme(algoritma), algoritmaları bir programlama dili ile kodlama, test ve ürünleştirme diyebileceğimiz bölümlerden oluşur.

Kodlama ise görüldüğü gibi bu sürecin sadece bir adımıdır.

Kurslarımızda ilkokul düzeyinde çizme,kesme-boyama etkinlikleri bulunmamaktadır.

Kurslarımızda Scratch, elektronik veya Robotik içerikler sunulmamaktadır.

Programlama Öğretimi ve Oyun Geliştirme kursları olmak üzere 2 tür kurs düzenliyoruz.

Kurslar için 9-12 ve 13-17 yaş aralıklarında öğrenciler kabul ediyoruz.

Kurs süreleri 8 aydır. Ancak, bu süre müfredatla belirlenmiş bir süredir. Kurs esnasında grubun/öğrencinin öğrenme hızına göre değişkenlik gösterebilir.

Kurslarımızı çevrim-içi (online) olarak düzenliyoruz. 3-4 kişilik gruplar halinde ders yapıyoruz. Az öğrenciyle kaliteli bir öğretim sağlamak için bu sayının üzerine çıkmıyoruz.

Kurs sonun herhangi bir sertifika vermiyoruz.

Evet. Öğrencilerimiz, kendileriyle paylaştığımız iletişim kanallarından diledikleri zaman bizden yardım alabilirler. Bunu yapmaları için özellikle teşvik ediyoruz.

Öğrenciler,

  • Her kursumuzda temel olarak problemi anlama, analiz etme, çözüm üretme kısacası analitik düşünme becerisini kazanıyor. 
  • Kurs içeriğine göre en az bir programlama dilini ya da  oyun geliştirme platformu tam anlamıyla öğrenmiş oluyor.
  • Temel programlama kavramlarını öğreniyorlar.
  • Matematik becerilerinizi geliştiriyorlar.
  • Kod okuma ve kod yazma becerisi elde etmiş oluyorlar.
  • Temiz kod yazma, kod düzeltme (refactoring), kod optimizasyonu, kod organizasyonu gibi temel programlama prensiplerini öğreniyorlar.
  • Hata ayıklama ve hata yönetimini öğreniyorlar.
  • Temel bilgisayar kullanım bilgilerini de kurs süresince pekiştiriyorlar.

Öğrencilerimizi yaşayacakları yıllarda onlara lazım olacak teknik yeteneklerden birisi olan programlama bilgi ve becerisinin temellerini sağlam bir şekilde atmak istiyoruz. Bu temeli önemsiyor ve değerli buluyoruz. Gayemiz, öğrencide programlamaya ilişkin bir yeteneğin olup olmadığını tespit edip ve ona temel programlama becerilerini kazandırmaktır. Hedefimiz kısa ve net olarak bu. Bu sayede gelişim çağındaki yetenekli bireyleri doğru bir öğretimden geçirerek, problemleri eleştirel olarak ele alıp analiz edebilen, bulduğu alternatif çözüm yollarını bilgisayar kodlarıyla ifade edip nihayetinde insanlığa faydalı bir ürün oluşturabilen bireylerin sayısının artacağına inanıyoruz.

  1. Öncelikle sizlere sunduğumuz kurslar arasından bir seçim yapmalısınız.
  2. Başvuru formunu doldurmalısınız.
  3. Yaş grubu ve kurs türüne göre gruplar oluşturulduktan sonra sizinle iletişime geçilecektir.
  4. Oluşan grup için tarih-saat ve kurs ücret bilgisi sizlerle paylaşılacaktır.
  5. Kabul etmeniz halinde kursumuz başlayacaktır.

Evet. Çocuğunuz buna müsait ise elbette olabilirsiniz.

Elbette, bu konuda özgürsünüz.

Evet, internette Udemy, YouTube, Coursera gibi birçok platform bulunuyor. Ancak, biz tam bir öğrenme sağlamak amacıyla öğrenci odaklı bir çalışma yürütüyoruz. Öğrenci ile canlı bir etkileşim söz konusu, istediği zaman soru sorup-cevap alabilir. Haftalık düzenli ödevlendirme ve takip yapıyoruz. Kod yazma ve okuma pratikleri gerçekleştiriyoruz. Ayrıca kurs sonunda bitirme projeleri üretiyoruz. Veli ile öğrenci gelişimi hakkında iletişim halindeyiz.

Kısacası video izlemekten daha fazlasını sunuyoruz.

Ödemeler

Size gönderilecek ödeme kanallarıyla ödemenizi yapabilirsiniz.

Öncelikle, aylık olarak ders ücreti alınıp sonrasında dersler yapılıyor. Bu işlem kurs süresince böyle devam ediyor.

Aylık ücretin birkez geciktirilmesi durumunda öğrencimizle kursumuzu sonlandırıyoruz.

Dersler

Eğer öğrenci bir derse katılamadıysa dersin video kaydını öğrencimizle paylaşıyoruz. Bu sayede öğrenci herhangi birşey kaçırmamış oluyor.

Kurslarımızda dersler hafta 1 gün 2 ders şekilde gerçekleşmektedir. Her ders 45 dakikadır. 2 ders arası 10 dakika mola yapıyoruz.

Haftada 1 gün 2 ders olarak yapılan derslerin ilkinde verilen ödevlerin çözümlerini hızlıca yapıyoruz. Hatalarımızı görüyor, en iyi çözümleri paylaşıyoruz. Bu ilk ders oldukça önemlidir; zira hataları tespit etmek, düzeltmek ve daha farklı nasıl olabilir’in cevaplarını görmek büyük bir kazançtır. 10 dakika moladan sonra ikinci derse geçiyoruz. İkinci derste müfredatımıza göre gösterip yaptırarak dersimizi işliyoruz. Derslerimizde sıklıkla çeşitli programlama disiplinlerine de (code review, debugging, peer programming, clean code, code challange) yer verip uygulamalar yapıyoruz. Öğrenciler dersin bu noktasını çok seviyorlar ve katılımcı oluyorlar.

İnternet bağlantısına sahip, üzerinde Windows ya da Mac işletim sistemi yüklü olan bilgisayar olması yeterlidir. Ayrıca mikrofon ve kamera gibi çevresel aygıtlar da gerekmektedir.

Ne yazık ki hayır. Kurslarımız tamamen bilgisayar üzerinde gerçekleşmektedir.

Evet. Arzu eden öğrencilerimizle bire-bir dersler yapıyoruz.

Akademik olarak, temel düzeyde okuma-yazma ve matematik işlemlerini yapabilir seviyede olmak yeterlidir.

Teknolojik olarak ise, temel bilgisayar bilgisine (açma,kapama, işletim sistemi ve programların kullanımı) sahip olmak bir avantaj olacaktır. Bu sayede daha hızlı ilerleyebiliriz. Ancak teknolojik bir altyapı olmasa bile kurs süresince bunları da öğrencilerimize sunuyoruz.

Müfredat

Müfredatlarımızn temel prensibi basitlik ve anlaşılabilirliktir. Özellikle yaşları itibariyle anlaşılamayacak soyut kavramlar olduğunda bunlar çizimler, animasyonlar ve simülasyonlarla  daha anlaşılabilir hale getirilmiştir.

Müfredatlarımızın en önemli noktası olan değerlendirme bölümlerinde ise rubrik derecelendirme ile öğrencilerin proje ve oyunlarını puanlıyoruz.

Her kursumuz için özenle hazırlanmış, yapılandırılmış, kapsamlı ve özgün bir müfredat sunuyoruz. Alanında uzman eğitmenlerimiz bu müfredatları hazırlarken yaş grubunu gözeterek programlama soruları, testler, slaytlar, videolar, oyun projeleriyle zengin bir müfredat hazırladılar.

 

En iyi öğrenmenin bol bol pratik yapmaktan geçtiğini düşünüyoruz. Programlama kurslarında öğrencilerimiz düzenli olarak haftalık 3-5 adet programlama soruları çözmek zorundalar. Bu ödevler, o hafta işlenen konularla ilgili eğlenceli hikayelerden oluşan sorulardır. 

Ödevler ilk derste satır satır incelenerek öğrenciye geri dönütler verilmektedir. Ayrıca, ilgili soru için en iyi çözümleri (best practices) de sunuyoruz. 

Kurslarımız 8 ay olduğu için kimi zaman motivasyonlar düşebiliyor. Eğitmenlerimiz tarafından özenle seçilmiş teknoloji/oyun/bilgisayar odaklı web sitesi, kitap, video ve film paylaşımlarıyla kurs sürecini kaliteli ve eğlenceli hale getirip enerjimizi yüksek tutuyoruz.

Öğrencilerimizin ürettikleri animasyon, simülasyon ve oyun projelerini teşvik amaçlı sosyal medya hesaplarımızdan yayınlıyoruz.

Aylık düzenli olarak öğrenci gelişimleri hakkında velilerimizi bilgilendiriyoruz. Ayrıca öğrenci motivasyonu ve çalışma disiplini konularında onların desteklerini bekliyoruz.